Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Norris a Sainz se vrátili o pár let zpátky

Norris a Sainz se vrátili o pár let zpátky

V Silverstone jezdili s vozy F3

Originální způsob závěrečné přípravy na úvodní velkou cenu sezony zvolil McLaren. Byl však k tomu údajně dohnán okolnostmi.

V minulých dvou dnech se Carlos Sainz a Lando Norris proháněli po okruhu v Silverstone v monopostech F3. Zapůjčila je stáj Carlin. Šéf týmu Andreas Seidl vysvětlil, že vzhledem ke změně pohonné jednotky nemohli vyjet ve vozech F1 z roku 2018, jako to udělaly Mercedes nebo Renault.

To zní divně, protože tehdy stejně jako dnes používali ve Wokingu renaulty. Nejsou snad MCL33 už provozuschopné? Nebo to souvisí nějak s anoncovaným přechodem k Mercedesu? 

Lando Norris, Carlos Sainz a Andreas Seidl v Silverstone. Kde máte roušky, pánové? Foto: McLaren

Norris, který s partou kolem Trevora Carlina sbíral vavříny coby junior, se s jeho autem svezl soukromě již počátkem června. Nyní si dal repete a chvilkový návrat do počátků kariéry zažil i jeho španělský kolega.

Ve čtvrtek je ovšem zaskočil liják. „Skutečně úžasná legrace, vylezl jsem z kokpitu totálně promočený,“ postěžoval si Sainz. „Vypadá to, jako by nám počasí nechtělo vyjít vstříc.“ Norris zdůraznil, že šlo hlavně o obnovu základních jezdeckých návyků.

Oproti konkurenci však budou oba přece jen znevýhodněni. V „eftrojce“ totiž samozřejmě nejde dosáhnout takových hodnot přetížení, jaké je čekají na Red Bull Ringu.

Zdroj: FORMULE.cz