Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Za Sainze se u McLarenu přimlouvá Alonso

Za Sainze se u McLarenu přimlouvá Alonso

Verstappenovi má dělat parťáka Gasly

Carlos Sainz do McLarenu, Pierre Gasly do Red Bullu. Tak podle pozorovatelů vypadá nejpravděpodobnější scénář příštích tahů na přestupové šachovnici.

Včera večer se dokonce rozšířila falešná zpráva, že Španěl se s týmem z Wokingu již dohodl. Oficiální prohlášení se nicméně očekává v horizontu dnů.

Toto řešení má svoji logiku. Sainzovi se zjevně nechce sdílet společný box s Maxem Verstappenem, s nímž si nepadl do oka. V Renaultu by se vedle Daniela Ricciarda ocitl v pozici dvojky. Kromě toho za svého krajana prý u šéfů McLarenu mocně loboval Fernando Alonso.

Zda anglická stáj vymění oba piloty, je prozatím ve hvězdách. Stoffel Vandoorne nikterak o svém údajně mimořádném talentu nepřesvědčil. Pokud by dostal padáka, hledal by uplatnění ve F1 jen těžko. Určitá šance by se naskýtala u Sauberu. S Fréderikem Vasseurem se zná ze svého působení v nižších sériích a ve strukturách týmu je navíc činný jeho manažer Alunni Bravi. Každopádně by Belgičan případně nahradil Ericssona, protože jedno místo je bezpodmínečně vyhrazeno pro svěřence Ferrari, ať už jím bude Charles Leclerc nebo Antonio Giovinazzi.

Vandoorneův osud je těsně svázán s tím, zda Zak Brown posadí Landa Norrise do monopostu F1 už v roce 2019. Mnoho odborníků však mladičkého Brita, letos bojujícího o titul ve F2, považuje za ještě příliš nezralého.

 

Pierre Gasly je žhavým kandidátem na sedačku u Red Bullu

 

Dostáváme se k rudým býkům. V případě odpadnutí Sainze, jemuž údajně za pár měsíců vyprší u Red Bullu kontrakt, připadá z vlastních zdrojů v úvahu právě jen Gasly. V Toro Rosso si zatím, na rozdíl od svého kolegy Brendona Hartleye, vede slušně. Navíc má pověst nekonfliktního jedince, takže by mu to vedle vznětlivého Verstappena mohlo sedět.