Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz si dokáže představit sebe vedle Alonsa

Sainz si dokáže představit sebe vedle Alonsa

Španěl touží po dvouleté smlouvě

Dalším borcem, který se doposud nachází takzvaně v povětří, tedy bez pevně dohodnutého angažmá pro příští rok, je Carlos Sainz. Jeho budoucnost se odvine od toho, jak dopadne vyjednávání Red Bullu s Danilem Ricciardem.

Pokud by si Australan sbalil svůj raneček, je Sainz na prvním místě v seznamu jeho případných nástupců. Tato naděje je však mizivá. Oficiální potvrzení prodloužení Ricciardovy smlouvy se očekává každým dnem.

Ještě netuším, kam mě osud zavede. Vše závisí na Red Bullu. Proto ani nejsem v kontaktu s jinými týmy,“ tvrdí Španěl. Jedním dechem ovšem prozrazuje svoji prioritu. „Alonso je opravdový gigant, ale já bych s ním určitě vyšel.

Takže k McLarenu? Stoffel Vandoorne toho mnoho nepředvedl a nevypadá to, že si udrží svoji pozici. Představa dvou Španělů na jednom smetišti může být lákavá i z marketingového hlediska. Sainz má nicméně jasnou podmínku: „Potěšilo by mě, kdyby můj příští zaměstnavatel se mnou uzavřel dvouletou smlouvu, abych se vyhnul tomu, co prožívám letos.

O obchodním přínosu dua Alonso - Sainz je přesvědčen i principál McLarenu Zak Brown, který druhého jmenovaného ohodnotil jako „velmi dobrého jezdce“.

Další variantou pro syna rallyového šampiona se jeví Haas. Günther Steiner navíc kdysi Sainzovi seniorovi dělal mechanika, takže tu fungují i osobní vazby. „S Carlosem (starším) se často potkávám, nikdy jsme se ale nebavili o takovýchto záležitostech,“ mlží šéf stáje přesvědčivě. Podle něj vše záleží na rozhodnutí majitele týmu Geneho Haase. To má padnout někdy během letní přestávky.