Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sainz je první ze zbytku světa

 Sainz je první ze zbytku světa

Renault: Na domácí půdě s velkými očekáváními

Ani jeden ze tří domácích jezdců dnes Francouze v Le Castelletu nepotěšil. Do Q3 se dostal pouze Romain Grosjean a ten hned havaroval. Domácí tým je na tom lépe. Carlose Sainze má na sedmé pozici vyhrazené pro nejlepšího ze "zbytku světa", nejrychlejšího jezdce mimo týmy Mercedes, Ferrari a Red Bull. Ty nejspíš budou ve vlastní lize i zítra, protože před Sainzovým časem zeje sekundová propast, takže španělský jezdec se soustředí na obranu pozice. Jedině, že by pršelo…

"Jsem nadšený dnešním výsledkem, velmi dobrý kvalifikační výkon!" pochválil Sainz (7. místo) sebe i Renault. "Nečekali jsme, že budeme nejlepší ze zbytku světa, ale odvedli jsme skvělou práci a chopili se příležitosti. Už se těšíme na závod. Chceme hlavně čistý start, ale uvidíme, jaké bude počasí. Proměnlivé nebo mokré podmínky by se postaraly o vzrušující závod."

Nico Hülkenberg (12. místo)  se musí smířit s tím, že ho Sainz v Q2 porazil pouze o desetinu sekundy, ale nakonec bude startovat o pět míst dál.

"Takový výsledek je zklamáním, ačkoli se svým kolem jsem spokojený. V deváté zatáčce jsem chytil přetáčivost a ztratil tam desetinu sekundy, což se při jízdě na limitu občas stane," vysvětluje německý závodník. Zítra bude startovat ze šesté řady, což mu za suchého počasí může dát výhodu lepší strategie na nových pneumatikách. "Máme dvanácté místo, tak snad něco vymyslíme, protože můžeme být flexibilnější."