Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault dal všem jezdcům nové MGU-K

Renault dal všem jezdcům nové MGU-K

Penalizace na dohled

Všichni jezdci s motorem Renault budou tento týden používat novou, upravenou jednotku rekuperace kinetické energie. Rozhodnutí přišlo po technických poruchách mclarenu Carlose Sainze v Austrálii a továrního vozu Daniela Ricciarda v Bahrajnu. Z VC Bahrajnu odstoupil také Ricciardův kolega Nico Hülkenberg, ovšem z jiného důvodu, proto bude potřebovat i nový motor.

"Zapracovali jsme na spolehlivosti, chceme dostat situaci pod kontrolu," řekl v Číně Hülkenberg. "Škoda ztráty dobrého výsledku, ale už se stalo. Já měl poruchu pohonné jednotky, proto se chystám použít druhý motor.

Kromě toho jsme od začátku roku měli několik problémů s MGU-K a všichni s motory Renault dostanou upravenou jednotku. Jsme pevně přesvědčeni, že nás to zbaví dosavadních problémů. Samozřejmě, tím práce v této oblasti neskončila."

Otázkou je, zda Carlos Sainz dostal upravené MGU-K již v Bahrajnu, nebo v Číně nasadí třetí. To by znamenalo, že jezdec McLarenu bude tento rok první, kdo bude potrestán za překročení limitu použitých částí pohonné jednotky. Pravidla dovolují jezdci za celou sezonu použít pouze dva kusy MGU-K, baterií a elektroniky a tři exempláře MGU-H, spalovacího motoru a turba. Sainz už na okruhu as-Sachír závodil s druhým MGU-K, MGU-H, spalovacím motorem i turbem.