Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren je opět ve středu pole

McLaren je opět ve středu pole

Sainz opatrně pochválil svůj tým i motor Renault

Carlos Sainz pochválil svůj tým McLaren i Renault, jenž mu dodává pohonné jednotky, ačkoli ani jeden z nich v prvním závodě sezony nenaplnil očekávání. McLaren loni na konci roku vypadával ze středu pole, teď je zpět, ale na pevnou pozici na bodech to nevypadá.

"Tento tým byl loni na konci sezony daleko za středem pole, tak tři, možná čtyři desetiny sekundy. Nyní se zdá, že jsme zpátky v konkurenci středu pole. To je to, co jsme přes zimu dokázali a ukazuje to, jakou skvělou práci tým v továrně odvedl," řekl španělský jezdec.

"To neznamená, že i v Bahrajnu a v Číně budeme ve třetí fázi kvalifikace. Ale jsme uprostřed pole a nyní budou rozhodovat bezchybná kola, bezchybné procedury, bezchybné nastavení na každou trať, protože ve středu se svádějí mimořádně těsné boje."

Meziročně se zlepšila i pohonná jednotka Renaultu, která Sainze pohání už ve čtvrté z jeho pěti sezon ve F1. Stále je však evidentně slabší než pohonné jednotky Ferrari a Mercedesu, které pohánějí šest z devíti konkurentů McLarenu.

"Mám pocit, že se udělal krok správným směrem. Zůstáváme výkonově za Ferrari a Mercedesem, ale konečně máme něco, s čím můžeme jít do boje. Mám za sebou čtyři roky ve F1 a čtyři roky (jeden rok se starší pohonnou jednotkou Ferrari) jsem byl na rovinkách o 10 km/h pomalejší než soupeři. Letos jsme v Melbourne na rovinkách za špičkou zaostávali pouze o 2-3 km/h, což je pro nás velmi, velmi povzbudivé," vysvětlil Sainz junior

Sainze však v Austrálii zastavila právě porucha motoru, konkrétně selhalo MGU-K. "Renaultu věřím, udělal opatření, tak snad budeme moci pokračovat v plném tempu," zadoufal.