Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda ukázala, že se to dá, vzkazuje Sainz Renaultu

Honda ukázala, že se to dá, vzkazuje Sainz Renaultu

Poprvé otevřeně poukázal na slabý výkon motoru

Red Bull kritizuje motory Renault více než dostatečně, takže jezdci továrního týmu k tomu již raději nic  nedodávají. Na konci sezony, v níž Renault nedosáhl vytýčený cíl přiblížit se špičce a ještě musí o čtvrté místo bojovat s Haasem, se ale Carlos Sainz přece jen nechal slyšet, že konkurenceschopnost francouzských pohonných jednotek není zdaleka na očekávané úrovni.

"Řekl bych, že k velkému nezdaru nejspíš došlo na straně motoru," volil Sainz opatrná slova, protože v McLarenu bude nadále používat motory Renault. "Nečekali jsme, že Ferrari a Mercedes během roku tak pokročí. Mysleli jsme si, že B-verze bude dostatečně konkurenceschopná, ale je zřejmé, že není. Na vůz jsme dostali několik novinek a není vůbec špatný, ale s maximální rychlostí na tom nejsme tak, jak bychom chtěli být."

Renault vyvinul i C-verzi pohonné jednotky, jenže zjistil, že je nespolehlivá, takže jezdci továrního týmu pokračují i ​​v poslední třetině sezony se specifikací B. Sainz dává motorářům ve Viry-Châtillonu za příklad jejich japonské soupeře. Také ale naznačil, že problém může být v dodavateli paliva, společnosti BP, vlastnící značku Castrol.

"Bez dostatečné spolehlivosti ne,“ řekl Španěl o použití verze C. „Tým si je stoprocentně jist, že s naším palivem není dostatečně spolehlivá a já plně podporuji všechna jeho rozhodnutí. Prostě si jen myslím, že potřebujeme více výkonu, ale nemáme ho a z různých důvodů ho mít nebudeme. Abychom v Japonsku byli v Q3, potřebovali bychom více koňských sil. Honda ukázala, že se to dá."