Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sainz má před sebou pouze stříbrné a červené vozy

Sainz má před sebou pouze stříbrné a červené vozy

Renault: Nejlepší startovní pozice současného týmu

Carlos Sainz (5. místo) dostal Renault R.S.18 na páté místo zítřejšího startovního roštu. Pro Renault je to nejlepší kvalifikační výsledek od obnovení továrního týmu v roce 2016.

"Jak dramatická kvalifikace! Jsem opravdu velmi šťastný, že jsme dnes podali tak dobrý výkon. Super, že všechny díly skládačky zapadly na svá místa. Mít před sebou pouze mercedesy a ferrari je důkazem toho, jak dobře jsme zvládli dnešní proměnlivé podmínky," řekl španělský jezdec.

"Trochu jsme zariskovali, když jsme během Q3 zůstali venku na jedné sadě pneumatik. Díky tomu jsem zajel velmi dobré kolo, ačkoliv v samém závěru už pneumatiky neumožnily další zlepšení. Byl jsem nadšený, když jsem za cílovou čárou uviděl své jméno na třetím místě, a konečné páté je také skvělé. Ale body se udělují až zítra. Strategie zastávek v boxech a start budou mimořádně důležité, ale jsem si jistý, že to může být silný závod."

Nika Hülkenberga (13. místo) zradila technika. Na začátku Q2 neměl v nádrži tolik paliva, kolik měl mít. Nemohl zůstat na trati déle než na jedno měřené kolo a než se vrátil z boxů, všude už stála voda.

"Při tankování něco selhalo, proto jsem na začátku Q2 neměl dostatek paliva a ztratili jsme čas, během kterého byla trať nejlepší. Když se pak silněji rozpršelo, kvalifikace pro nás skončila. Sice jsme to ještě zkusili na mokrých pneumatikách, ale nebylo nám to nic platné. Za takového počasí je načasování klíčové a je škoda, že zrovna teď se objevila malá porucha," řekl Němec.

Body se (bohužel pro Renault) udělují až zítra