Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Páté místo z Hungaroringu je ještě lepší

Páté místo z Hungaroringu je ještě lepší

McLaren se opevnil na čtvrtém místě v Poháru konstruktérů

Před osmi dny v Německu Carlos Sainz dojel na velmi pěkném pátém místě a pro McLaren získal hodně bodů. Ale vzhledem k proměnlivým povětrnostním podmínkám a haváriím se asi dalo získat i víc, jak předvedl Daniil Kvjat z Toro Rosso. Závod na Hungaroringu nebyl tak divoký a do cíle dojelo všech šest jezdců špičkových týmů. O to víc si jezdec McLarenu cení toto páté místo.

Valtteri Bottas se sice k bodům musel prokousat z chvostu pole, ale Gaslyho za sebou Sainz nechal vlastními silami a s pomocí vozu MCL34.

"Moje druhé páté místo v řadě za sebou. To se mi, myslím, ještě ve F1 nepovedlo," říká Španěl. "Tohle páté místo, z nějakého důvodu, chutná mnohem lépe než to z Hockenheimu. V celkem normálním závodě jsme za sebou udrželi Pierra (Gaslyho) a v cíli byli před jedním mercedesem. Z tohoto mám opravdu velkou radost.

Řekli mi, že v posledních deseti kolech prvního úseku jsme dokonce byli rychlejší než vozy Ferrari. Díky tomu se mezi námi a těmi vzadu otevřela velká mezera. Páté místo, jak jsem řekl, je pro nás úžasný výsledek."

McLaren tak jde na letní dovolenou s více než dvojnásobkem bodů oproti Renaultu, který je jeho dodavatelem motorů. Sainze může těšit, že je v šampionátu v čele takzvané druhé ligy a na výše zmíněného Gaslyho ztrácí pouze pět bodů.

Pokud by McLaren zůstal v Poháru konstruktérů čtvrtý až do konce sezony, byl by to jeho nejlepší výsledek od roku 2012, kdy za tým ještě závodili Jenson Button a Lewis Hamilton.