Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Leclerca neposlouchaly pneumatiky

Leclerca neposlouchaly pneumatiky

Sainz neměl ani jedno dobré kolo.

Charles Leclerc a jeho tým Ferrari včera nedokázali vytěžit z problémů Maxe Verstappena a Red Bullu. Monačan dnes odstartuje až ze třetího místa a na vině je nezvládnutí práce s pneumatikami na trati omyté dopoledním deštěm.

Tak nebylo to zrovna fantastické,“ řekl Leclerc. „Měl jsem velké problémy s pneumatikami. Nedokázal jsem být konzistentní, nedokázal jsem je v těchto podmínkách udržet v ideálním okně. Zkusíme něco vymyslet a budeme doufat, že neděle bude lepší. Nemáme špatnou rychlost. Musíme jen pochopit, co se nám stalo s pneumatikami. Ale jinak jsem si docela jistý, že v závodě budeme mít šanci na vítězství.

Ferrari bylo v simulaci dlouhých stintů rychlé, ale to bylo v pátek na horké trati. Na dnešní dopoledne je pro Budapešť opět hlášeno vysoké riziko deště. To netěší ani Carlose Sainze, který souboj o pole position s Georgem Russellem prohrál pouze o 0,044 sekundy.

Ani jedno z mých dvou kol ve Q3 nebylo obzvlášť dobré,“ přiznává španělský závodník. „Nestačilo to na pole position, takže jsem trochu zklamaný. Perfektním kolem bych se jistě dostal na první pozici. Hádal bych, že Georgovi se podařilo zajet perfektní kolo, takže si pole zaslouží. Gratuluji! Mercedes asi vyzkoušel udělat s vozem něco docela jiného než my, protože včera jsme byli jednoznačně rychlejší my.

Oba jezdci Ferrari zahodili šanci na pole position na trati, kde se špatně předjíždí. Foto: Ferrari

Sainz tedy bude startovat před Leclercem, ale na horší straně trati. Z toho by mohl být pro Ferrari velmi nepříjemný souboj po startu, ale také v následujících kolech. Oba se shodli, že nesmí riskovat vyřazení obou vozů jednou kolizí, ale zároveň si přejí, aby Ferrari nepřistoupilo k týmové režii.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari