Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sainz zpětně přiznává problémy vozu Renault

Sainz zpětně přiznává problémy vozu Renault

V kvalifikacích mu nevěřil

Carlos Sainz po sezoně a po přestupu do McLarenu promluvil o velkém problému, jenž trápil jeho vůz Renault R.S.18 hlavně v kvalifikacích. Připomeňme, že Renault zakončil sezonu na očekávaném čtvrtém místě v Poháru konstruktérů, se slušným bodovým odstupem od ostatních týmů středu pole, ale přiblížení se špičce bylo nad jeho síly.

"Když došlo na hledání limitů vozu Renault, měl jsem s tím trochu problém," prozradil Španěl, když měl zhodnotit svůj výkon v uplynulé sezoně. "Malinko větší tlak na brzdový pedál a vůz přestal být stabilní. Zápasil jsem s tím celý rok. Když jsem měl zatlačit na pilu, hledal jsem stabilitu, kterou mi tento vůz neposkytoval. Bylo to zvláštní.

Celý rok si se mnou vyvážení vozu hrálo na kočku a myš. Mátlo mě to a hodně jsem laboroval s nastaveními, abych se toho zbavil, ale občas jsem kvůli stabilitě vozu musel udělat příliš mnoho kompromisů. Nakonec jsem z vozu nedostal 100 procent. Nesžil jsem se s ním natolik, abych mohl vydolovat ještě poslední dvě desetiny. Některé kvalifikace byly přesto dobré, byl jsem konzistentní a v Q3, blízko limitu. Ale aspoň ta desetina, kterou jsem uměl dostat z vozů Toro Rosso, mi stále unikala."

Třeba ale říci, že Nico Hülkenberg se s vozem srovnal úspěšněji a Sainze v kvalifikacích porazil v poměru 13 ku 6 a i díky tomu nasbíral více bodů než on.