Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz viní strategii

Sainz viní strategii

Renault: Závod nic moc

Renault dnes nepotvrdil pozici nejsilnějšího týmu takzvané druhé ligy. Na bodovaném místě měl pouze Carlose Sainze (9. místo) a dva body nejsou to, pro co si tento tým do Maďarska přijel. Španělský jezdec vidí důvod ve špatném výběru strategie.

"Nejsem nadšený. Start jsem měl dobrý, ale v první zatáčce jsem byl vytlačen ven a obklíčily mě vozy na ultraměkkých pneumatikách. Já měl měkké, proto jsem v prvních zatáčkách po startu neměl tak dobrou přilnavost," stěžuje si Sainz.

"Když jsme konečně chytli rytmus a začala se ukazovat naše skutečná rychlost, najednou na nás všichni udělali overcut. Do boxů jsme zajeli moc brzy a overcutem se před nás dostaly mclareny i Haas. Takto jsme přišli o několik pozic."

Nico Hülkenberg (12. místo) se celý závod snažil smazat manko z nevydařené kvalifikace, kde ho v nejnevhodnější chvíli překvapil nedostatek paliva. Během virtuálního safety caru po odstoupení Stoffela Vandoornea zastavil v boxech podruhé a mohl doufat, že tím začíná dobrou stíhací jízdu. Sice se dostal před Estebana Ocona, ale tím to skončilo.

"Dnes jsme neměli rychlost ani dobré vyvážení vozu," povzdechl si německý závodník. "Prostě jsme nebyli dost rychlí. Minulý víkend byl dobrý, tento ne, takové je závodění. Bez rychlosti je všechno těžké a většinu závodu jsem strávil za zadním křídlem někoho jiného. Mysleli jsme si, že nám tato trať bude sedět. Musíme zjistit, kde jsme tento víkend udělali chybu a proč se vůz řídil tak těžko.

Dva body jsou pro Renault málo