Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Sainz zakončil sezonu výborným výkonem

Sainz zakončil sezonu výborným výkonem

Renault: Silný výsledek na konci silné sezony

Nico Hülkenberg si dnes zalétal, ale jinak ze závodu moc neměl. Těšit ho ale může, že se navzdory vypadnutí z poslední velké ceny stal vítězem neoficiálního B-šampionátu. V konečném pořadí je sedmý, hned za jezdci Mercedesu, Ferrari a Red Bullu. Za sebou tak nechal Sergia Péreze, Kevina Magnussena i týmového kolegu Carlose Sainze.

"Je frustrující vypadnout ze závodu hned po startu a tímto způsobem zakončit sezonu," řekl Hülkenberg (nedojel). "Když se vůz otáčí ve vzduchu, je to velkolepá podívaná, ale náraz naštěstí nebyl velký. Byla to běžná závodní nehoda, prostě jsem Grosjeana neviděl. Myslel jsem, že vyjel mimo trať a tak jsem zatočil k vrcholu zatáčky. Kola se dotkla a mě to vystřelilo podlahou vzhůru.

Celkově to ale byla dobrá sezona. Získali jsme hromadu bodů, tým má čtvrté místo v Poháru konstruktérů a já sedmé mezi jezdci, takže je to papírově moje dosud nejlepší sezona."

Hülkenbergův vůz na první pohled levituje ve vzduchu. Takové závoďáky by nás ale obraly o spektakulární kotrmelce!

Sainz se s Renaultem rozloučil pěkným šestým místem. Bodová nadílka jen potvrdila Renault v pozici čtvrtého nejsilnějšího týmu letošního roku.

"Dnes jsme si vyjeli skvělý výsledek. Šesté místo je velkým zadostiučiněním po ztracených závodech ve Francii a v Mexiku. Zasloužili jsme si ho!" upozornil Sainz (6. místo) na pár letošních smolných závodů, které ho obraly o kopu bodů.

"Jsme čtvrtí a pro nás je to výborné umístění. Poslední závod dokumentuje, jak velký progres jsme dosáhli v průběhu této sezony. Odcházím s pocitem spokojenosti s dosaženými metami a o to motivovanější. Byl to můj poslední závod za Renault, tak chci všem z týmu poděkovat za uplynulý rok a půl. Z rodiny ale tak úplně nezmizím, s některými kolegy se budu nadále vídat jako jezdec McLarenu."