Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz měl poruchu MGU-K

Sainz měl poruchu MGU-K

Renault: Stále vzdálenější od středu pole

Oba vozy Renaultu se v jeho domácí velké ceně nechaly porazit Kevinem Magnussenem, což Haasu zajistilo osm bodů, ale ani Francouzi nemusejí být smutní. Osmé místo Carlose Sainze a deváté Nika Hülkenberga dávají dohromady šest bodů a tovární tým Renaultu je již o 22 bodů před McLarenem a zbytkem středu pole. A mohlo to být ještě lepší, kdyby Sainz nepřišel o výkon MGU-K.

"Jsem trochu smutný z takového konce závodu. Vypadalo to na silný víkend od samého začátku až do úplného konce. Silná kvalifikace, čistý start, chvíli jsem dokonce jezdil na třetím místě, později držel šesté. Všechno šlo hladce, dokud se neprojevil problém, který nás stal dvě až tři sekundy na kolo. Je mi líto celého týmu, dnes bychom si zasloužili být nejlepší ze středu pole. Tyto věci se v motorsportu stávají a pro mě je to letos první porucha, takže chci prostě jít dál a hned se začít připravovat na Rakousko," uvedl Sainz.

Nico Hülkenberg se včera nedokázal dostat do finálové části kvalifikace, takže dnes musí být s devátým místem spokojený:" Dobrý výsledek. Jsem rád, že jsme postoupili o pár míst výše a dojeli na bodech. První kolo bylo zajímavé, čistý boj o přežití uprostřed strašného masakru. Včera jsem byl zahnán do kouta, takže dnes je deváté místo asi tím nejlepším, čeho se dalo dosáhnout. Pěkně jsem si to na trati užil, předvedl pár předjetí a užíval si závodění."