Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz přijde o místa na startu

Sainz přijde o místa na startu

Už v pátek jezdil s částečně novou PJ.

Není vůbec velkým překvapením, že Carlos Sainz po požáru pohonné jednotky přijde o místa na startu kvůli výměně. V pátek měl novou řídící elektroniku. Jelikož je to již třetí řídící jednotka a na rok je povolené použít pouze dvě, jezdec Ferrari má již jistou ztrátu deseti míst na startu. Novou má i baterii, ale je to teprve druhá, takže za ni trest nedostane. Je ale pro něj velký rozdíl startovat jedenáctý, čtrnáctý nebo dvacátý? V jednom z rozhovorů naznačil, že ne a že tedy už dnes možná použije další nové díly.

„Uvidíme. Když víte, že klesnete o 10 míst, tak už není moc co řešit. Více teď myslím na sezonu jako celek, protože tady nebudu bojovat o pole position, dostanu dost velký trest.

Sainz má smůlu, protože rychlost Ferrari je velmi dobrá a včera zajel nejrychlejší kolo dne. Týmový kolega Charles Leclerc byl o málo pomalejší, přičemž Max Verstappen někde ztratil až půl vteřiny. Na druhé straně, přijmout penalizaci na okruhu, který vozu sedí, znamená dobrou šanci vrátit se na dobře bodované pozice i po případném pádu na samý chvost pole. Kromě toho by Sainzovi mohla pomoci nová spojka Ferrari, kterou vyvinulo, aby přestalo na startech přicházet o pozice tvrdě vybojované v kvalifikacích.

Identifikovali jsme problém, kvůli kterému naše starty letos nebyly tak dobré jako loni. A pravděpodobně stejně negativně ovlivnil naše kolegy se stejnými motory,“ řekl Sainz myslíc na jezdce týmů Alfa Romeo a Haas. „Ale víme o problému, jen jsme o něm vždy mluvili pouze v soukromí a nenafukovali ho, protože zas tak často jsme o pozice na startech nepřicházeli. Prostě jsme jen přišli na způsob, jak může náš současný vůz startovat rychleji.

Naděje Ferrari se tento víkend soustředily výhradně na Leclercův vůz. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari