Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari zničila degradace pneumatik

Ferrari zničila degradace pneumatik

Vůz se už asi nebude vylepšovat.

Velkou cenu Francie dokončily oba vozy Ferrari a oba na nebodovaných příčkách. Nejsou za tím kolize ani strategická bota, taková byla v neděli skutečná konkurenceschopnost týmu, který v kvalifikaci obsadil páté a sedmé místo. Vůz Ferrari z nějakého důvodu ničil přední pneumatiky mnohem rychleji než ostatní.

"Je jasné, že jsme něco udělali hodně špatně, když jsme byli o tolik pomalejší než ostatní," řekl Carlos Sainz, jenž obsadil jedenácté, tedy první nebodované místo. "Je to omezení, kterého jsme si všimli již dříve. Bojujeme s rychlým drolení, rychlým opotřebením pneumatik. Děje se nám to dvakrát rychleji než soupeřům. Třeba McLaren byl na konci závodu o dvě sekundy na kolo rychlejší než my!"

Charles Leclerc by byl rád, kdyby se problém podařilo odstranit. VC Francie dokončil na 16. místě.

"Pokud přijdeme věci na kloub, budu očekávat, že se věci dají do pořádku. Jenže nejprve musíme zjistit, co je vlastně špatně," řekl Monačan.

Podle vyjádření závodního ředitele Ferrari se však nezdá pravděpodobné, že se tým ještě pokusí vůz překopat.

"Očekáváme, že na tomto typu tratí to pro nás bude těžké," přiznal Laurent Mekies. "Naší slabou stránkou je evidentně konzistentnost rychlosti ve srovnání s čelem středu pole. S naší rychlostí je to spíše jako na houpačce."

"Možná se nám podaří zjistit, jak dosáhnout zlepšení změnou hardwaru, jenže jsme omezení i pravidly," tvrdí Mattia Binotto, šéf týmu. "Důležitější bude pochopit problém a vyhnout se mu příští rok. Může nás těšit, že to není věc, která by ovlivnila všechny závody na všech tratích a za všech povětrnostních podmínek. Musíme se ale připravit, že tomuto problému budeme muset čelit a hledat cesty, jak ho minimalizovat."

Po zastávce v boxech patřil Leclerc mezi nejrychlejší, o pár kol později mezi nejpomalejší na trati. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Ferrari