Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sainz by neměl do McLarenu spěchat

Sainz by neměl do McLarenu spěchat

De la Rosa: S Alonsem je těžké vyjít

Na přestupovém trhu se pozornost obrací k borcům ve druhém sledu. Situace u velkých týmů se totiž víceméně vyjasnila. Ricciardovo prodloužení smlouvy u Red Bullu se očekává k termínu VC Belgie a čím dál více symptomů nasvědčuje tomu, že ani veterán Kimi Räikkönen ještě není u Ferrari odepsán. Do centra dění se tak přesouvá zejména Carlos Sainz.

Jak známo, syn rallyového mistra světa je do Renaultu na rok toliko zapůjčen. V zásadě se před ním rýsují tři varianty. První je návrat do mateřského Red Bullu. V jeho áčku pro něj ale na 99 procent místo nebude a Toro Rosso by už asi bral jako výrazný krok zpátky.

Pak může zůstat u Renaultu. Ten by ho ovšem nejspíše musel vyplatit z kontraktu. Což se nejeví být zrovna průchodným řešením.

Třetí eventualita se zdá na první pohled jako nejpravděpodobnější. V McLarenu by vystřídal Stoffela Vandoornea a stal se parťákem Fernanda Alonsa.

Před touto zdánlivě bezvadnou kombinací však svého krajana důrazně varuje expilot F1 Pedro de la Rosa: „Ideální volba? Podle mě by bylo lepší, kdyby se s Fernandem nepotkali,“ uvedl v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Candena Ser Radio. „Je velmi těžké být jeho kolegou. Proto by měl do McLarenu přijít někdo jiný, Carlos v něm bude trpět.“ Podle De la Rosy je třeba, aby Sainz ještě tak dva roky sbírat zkušenosti, než se někomu, jako je Alonso, postaví jako rovný s rovným. „Pokud by teď Renault udělal tu chybu a zbavil se ho, určitě najde uplatnění jinde,“ sdělil bez bližšího upřesnění muž, který má se stájí z Wokingu vlastní bohaté zkušenosti.

Pedro de la Rosa strávil ve službách McLarenu plných deset sezon