Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sainz popřel, že by ho Verstappen v týmu nesnesl

 Sainz popřel, že by ho Verstappen v týmu nesnesl

Ve skutečnosti spolu vycházejí dobře

Carlos Sainz příští rok nahradí Fernanda Alonsa u McLarenu. Před rokem nebo dvěma by to pro něj musela být úžasná zpráva, ale dnes víme, že britský tým je v krizi a jeho šéf otevřeně hovoří o potřebě velkých změn. Ty personální probíhají od začátku sezony a celé to má být proces na několik let. Sainz přitom letos závodí za tovární tým Renaultu, jehož výsledky mají jasně vzestupnou tendenci a poté, co jeho místo obsadil Ricciardo, se uvolnila sedačka ve špičkovém týmu Red Bull. Ten si ale vybral Pierra Gaslyho, jenž ještě v F1 není ani rok. Je zřejmé, že Red Bull podstupuje velké riziko z pohledu výsledků i možných nenapravitelných škod na kariéře dlouho vychovávaného jezdce, který ještě nemusí být zralý pro závodění na nejvyšší úrovni, jako před ním nebyl Daniil Kvjat.

Mělo se za veřejné tajemství, že rozhodly špatné vztahy Carlose Sainze s Maxem Verstappenem. Šlo o pozůstatek z dob tvrdé rivality v juniorském týmu Toro Rosso. Sainz ale tvrdí, že s Verstappenem naopak vychází velmi dobře.

"Netuším, kde se tyto řeči vzaly, protože Max patří mezi pár jezdců, se kterými vycházím velmi dobře," tvrdil Sainz nizozemskému magazínu Formule 1. "Nikdy by to neudělal (nezablokoval jeho přestup). Red Bullu mohu být pouze vděčný, že mi umožnil dostat se do F1 a jezdit za jiné týmy. Skutečnost, že nyní nebudu jezdit za Red Bull, ještě neznamená, že se to nemůže stát v budoucnosti."

Sainz zároveň popřel, že by přestup z Renaultu do McLarenu mohl být vnímán jako krok zpět: "Pro mě je to správné místo ve správný čas. Tým je na začátku přestavby a dělá se vše pro návrat mezi špičku. Mám smlouvu na dva roky, ale mým úmyslem je zůstat déle a být s tímto týmem úspěšný."