Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Pro Renault bylo snazší získat Ricciarda než Sainze

 Pro Renault bylo snazší získat Ricciarda než Sainze

Red Bull doplatil na vlastní hamižnost

Šéf Renaultu Cyril Abiteboul nabízí další nahlédnutí do událostí, které v létě hýbaly přestupovým kolotočem, jenž hodil Daniela Ricciarda z Red Bullu do jeho týmu a Carlose Sainze zase do McLarenu. Sainz nepřizná, že by možná raději zůstal v pomalu, ale přece stoupajícím továrním týmu Renaultu, než přestupoval do trápícího se McLarenu, kde teprve probíhají personální změny a připravuje se odražení od dna. Do cesty se mu ale postavil Red Bull, který chtěl ještě něco vytěžit z jeho juniorské smlouvy nebo ho mít prostě v záloze. Naproti tomu téměř třicetiletému Ricciardovi letos vyprší poslední juniorské závazky a Renaultu se nabídl jako volný jezdec.

"Cítili jsme, že Renaultu a Carlosovi cosi stojí v cestě a nakonec pro nás bylo o to snazší podepsat Daniela," prozrazuje Abiteboul. "Bylo snazší dosáhnout dohody s Danielem než s Carlosem. Upřímně, kdyby Red Bull nebyl Sainzově případě tak tvrdohlavý, skončilo by to jinak. Po VC Francie jsme chtěli potvrdit Carlose, jenže Red Bull byl proti. Měl na to právo, ale paradoxně kvůli tomu přišel o Ricciarda. Takto si to jistě nepředstavoval, ale je to důsledek tvrdého postoje, který zaujal, když jsme měli zájem pokračovat s Carlosem."

Ale Carlos Sainz je ještě mladý a jelikož se s týmem rozloučí v dobrém, je možné, že se po dvou letech vrátí.

"Jsem si jistý, že Carlos bude nápomocný při znovuzrození McLarenu a bude přitom jezdit s našimi motory. Nebudeme pálit mosty, ještě spolu můžeme hodně dosáhnout," je přesvědčen Abiteboul.