Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull nikdy skutečně neuvažoval o odchodu

Red Bull nikdy skutečně neuvažoval o odchodu

Mateschitz přiznal, že to byla hra.

Na drama kolem možného odchodu Red Bullu z F1 se už téměř zapomnělo. Spolumajitel a šéf společnosti vyhrožoval, že zcela stáhne svou podporu z tohoto sportu, což by znamenalo ztrátu dvou týmů a jednoho evropského závodu, pokud Red Bull Racingu nebude umožněno koupit si pohonné jednotky Mercedesu nebo Ferrari tak, jak to dělají soukromé týmy. Nakonec z toho ale nic nebylo. Hrozba se změnila na obavu, že týmy žádné motory neseženou a Red Bull Racing se nakonec opět dohodl s Renaultem, přičemž na motory sponzorsky přispívá TAG Heuer. Toro Rosso končí přechodná sezóna se staršími motory Ferrari a také se vrací k francouzským motorům. Po roce už Mateschitz neváhá přiznat, že nikdy neexistoval reálný plán odchodu.

"Vlastně jsme o tom nikdy neuvažovali," prozradil Mateschitz španělským novinám Marca. „Samozřejmě, teoreticky se to za určitých okolností mohlo stát. Například, kdybychom nenašli žádného dodavatele pohonných jednotek."

 

Španělské noviny samozřejmě zajímala situace Carlose Sainze mladšího, syna šampiona MS rallye. Red Bull ho na jedné straně odmítl pustit z Toro Rosso do továrního Renaultu, ale zároveň se netají tím, že oba současní jezdci A-týmu mají smlouvy minimálně na další dvě sezóny.

"Carlos je skvělý sportovec, úžasná osobnost. Má charisma i talent, ale jeho problémem je, že Red Bull už má Maxe a Daniela, dva skvělé jezdce, zatímco vůz Toro Rosso není dost dobrý na to, aby mu umožnil soupeřit s Mercedesem a Red Bullem. Jsem pevně přesvědčen, že pro Carlose je dobré, že zůstává s naším týmem pro mladé jezdce. Konkurenceschopnost vozu by (příští rok) měla jít prudce nahoru.