Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams už necítí bolest, obává se Coulthard

 Williams už necítí bolest, obává se Coulthard

Dokáže najít ztracenou vášeň?

Se čtyřmi body na kontě a posledním místem v Poháru konstruktérů je tato sezona zatím nejhorší v historii Williamsu, ačkoli výsledky před rokem 2014 nejednou nebyly o moc lepší. David Coulthard, jenž za Williams závodil v letech 1994 a 1995 a získal s ním své první vítězství v F1, se obává, že tým se již sžil s pozicí outsidera a nebude schopen se z ní dostat.

"Dělám si starosti o Williams," nechal se slyšet skotský jezdec. "Nevidím u něj bolest z velkého zklamání, jakou jsme vídali v minulosti. Můžete lidem lhát o svých pocitech, ale nedokážete předstírat vášeň. Velmi rád bych viděl, jak tento tým znovu objevuje svou vášeň. Williams má v padoku výjimečné místo díky úspěchům z minulosti, ale čas běží a na starou slávu se zapomíná. Doufám, že to dokážou otočit."

Coulthard se zmínil i o svém dalším bývalém zaměstnavateli. Slabé výsledky McLarenu v této sezoně ho překvapily, ale věří, že má vše potřebné k návratu mezi špičku, bude-li mít správné vedení.

"Nechápu, proč teď procházejí tak těžkým obdobím, ale vždy záleží na lidech. Lidé, kteří navrhli a postavili tento vůz, buď neměli dostatek zdrojů, nebo je měli, ale nevyužili je správně. Takže zodpovědní jsou oni. Ron Dennis říkával: Já nenavrhuji vůz, já ho nestavím  a ani v něm nejezdím, takže za nic z tohoto nenesu zodpovědnost. A měl pravdu. On byl zodpovědný za vizi společnosti, shánění sponzorů, aby inženýři měli zdroje na to přijít s dobrým vozem. Myslím si, že Zak (Brown) a Gil (de Ferran), někdo s duší závodníka, dokáže dát týmu správný směr, ale bude to chtít čas," uvedl Coulthard.