Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Soupeři nemohou držet krok s Hondou a jejími zdroji

Soupeři nemohou držet krok s Hondou a jejími zdroji

Příští rok bude daleko před Renaultem

Honda má úžasné vývojové centrum v Sakuře, skvělé a odhodlané inženýry, jedinečnou kulturu a je připravena do projektu F1 masivně investovat, proto bude vývoj její pohonné jednotky postupovat mílovými kroky. V roce 2014 to říkal Ron Dennis, dnes Helmut Marko.

"Spolupráce s Toro Rosso funguje na výbornou. Příští rok Honda vyvine mnohem větší úsilí. Nikdo se nemůže srovnávat s jejím vývojovým centrem v Sakuře," řekl šéf motorsportu Red Bullu, který je ale odhodlán nepřipustit stejné chyby, jakých se prý dopustil McLaren.

"Japonská kultura je jiná než naše, pracují jinak. Časem to pochopíte. Naše spolupráce s Hondou není stejná jako to, co dělal McLaren. On Hondě říkal, jaký motor potřebuje. My jsme řekli: Postavte pro nás nejlepší motor a my ho zabudujeme do šasi. Neklademe žádné požadavky, o všem spolu diskutujeme," ujistil.

Marko pak mluvil o tom, jak důležité je být továrním týmem, což jsme také před lety slyšeli ze strany McLarenu. U Red Bullu se ale přidává nový faktor - ztráta víry ve schopnosti Renaultu. Paradoxně McLaren loni často zmiňoval ztrátu víry v schopnosti Hondy jako důvod, proč se stává zákazníkem Renaultu.

"Ztratili jsme víru v Renault. Honda je partner, který je odhodlaný, má finanční a technické zdroje a jsme pro něj tým číslo jedna. Výsledky Toro Rosso svědčí o tom, že Honda dělá pokroky a já nepochybuji, že příští rok bude daleko před Renaultem," je přesvědčen Marko.