Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Zůstane Ocon na konci přestupové partie na ocet?

Zůstane Ocon na konci přestupové partie na ocet?

Wolff: Za všech okolností se o něj postaráme

Podle některých pozorovatelů může zůstat v letošní přestupové partii černý petr v rukou Estebana Ocona. Trochu překvapivé zjištění, ale má svoji logiku.

Vcelku se má za jisté, že přijde o práci v Racing Pointu či jak se nástupce Force Indie bude v budoucnosti nazývat. Příchod Lanceho Strolla se očekává ještě v průběhu sezony, i když to určitě nebude před VC Itálie. Ale Singapur je už reálným datem. Protože pozice Sergia Péreze je pevná, kufry bude zřejmě balit francouzský Bask.

Novým domovem mu měl původně být Renault. „Už jsme byli blízko dohodě,“ potvrdil Toto Wolff, pod něhož Ocon jako junior Mercedesu stále patří. „Definitivně jsme si měli plácnout v Budapešti.“ Jenže si místo nich plácl Daniel Ricciardo. „Obrovská škoda, byli jsme zaskočeni stejně jako Red Bull. Dá se pochopit, že Renault chňapl po kořisti, která se mu nabízela. Férové obchody se ale takhle nedělají,“ povzdechl si Wolff.

Další alternativu představoval McLaren. Dosud se považuje za nejpravděpodobnější řešení. Esteban už navštívil továrnu ve Wokingu, aby mu vzali míru na sedačku. A při tom vyvstal nepřekonatelný problém. Se svými 186 centimetry se totiž nevejde do kokpitu. Alespoň do toho letošního.

Toto Wolff je přesvědčen, že Ocona čeká slibná budoucnost 

Poslední záchranu, byť zřejmě nepříliš chtěnou, mohl znamenat Williams. Na Strollovo místo má ale podle smlouvy údajně nárok rezervista Robert Kubica.

Wolff přesto neztrácí naději: „Je tak dobrý, že se určitě u některého týmu uchytí. Kdyby to náhodou nevyšlo, postaráme se o něj a připravíme na další postup vzhůru.“ To by znamenalo, že by patrně dělal testmana u Mercedesu. Případně by mohl dočasně zakotvit v nějaké jiné sérii, třeba ve formuli E, do níž se trojcípá hvězda chystá. Ani jedno ale není moc povzbudivá perspektiva.