Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Elkann Leclerkovi pogratuloval k místu ve Ferrari

 Elkann Leclerkovi pogratuloval k místu ve Ferrari

Zdá se, že nechtěně pokazil překvapení

Buď to byl od bratra předsedy Ferrari velice špatný žert, nebo nám Maranello brzy oznámí, že veterána Kimiho Räikkönena nahrazuje mladíkem Charlesem Leclerkem.

Co se přesně stalo? Garage Italia, společnost založená Lapem Elkannem, bratrem Johna Elkanna, Leclerkovi prostřednictvím svého oficiálního účtu v sociální síti Facebook poblahopřála k získání místa ve Scuderii Ferrari: "Jsme pyšní, že jsme v tebe od začátku věřili. Hrdí, že jsme byli s tebou na trati, v každé zatáčce a máme radost, že tě brzy uvidíme za volantem červeného vozu!"

V této chvíli je již původní zpráva smazána a nahrazena jinou, v níž se píše: "Doufáme, že se tvůj sen brzy splní!".

Po Monze několik zahraničních žurnalistů tvrdilo, že Räikkönenovi bylo oznámeno, že toto je jeho poslední rok ve Ferrari. Mohli ale prostě vycházet z toho, že pokud by si Ferrari Räikkönena nechávalo, pravděpodobně by to chtělo oznámit na domácí půdě a ne někde daleko v Asii. Finský jezdec už léta tvrdí, že poslední rok ve Ferrari bude jeho posledním v F1 a všechny ostatní velké týmy již beztak mají jezdecké dvojice pro příští sezonu podepsané a oficiálně oznámené.