Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel by chtěl Leclerka sníst zaživa

Vettel by chtěl Leclerka sníst zaživa

Villeneuve by raději ve Ferrari nechal Räikkönena

Už jsme si zvykli, že Jacques Villeneuve rád vypouští do světa kontroverzní hlášky, ale sem tam se mu podaří je i smysluplně podložit. Takto je to i s prohlášením, že Ferrari by si mělo ponechat Kimiho Räikkönena a Charlese Leclerka nechat závodit za někoho jiného. Být v jednom týmu se Sebastianem Vettelem by totiž mohlo 20letého juniora Ferrari úplně zničit.

"Podívej se na jeho výkony," řekl Villeneuve v rozhovoru s Tomem Clarksonem jako odpověď na otázku, zda by si Ferrari mělo nechat Räikkönena ještě alespoň na jeden rok. "Momentálně je třetí v šampionátu a často je rychlejší než Vettel. A když není, tak o kolik zaostává? O desetinu sekundy? A má největší zásluhu na vývoji vozu. Nyní mají fantasticky fungující tým. Dejte k Vettelovi mladou pušku a jak zareaguje? Pokusí se ho sníst zaživa. To povede buďto ke zničení mladého jezdce, nebo z toho bude konflikt a tým na to bude dva roky doplácet. To by jim moc nepomohlo."

Takže Leclerc není připravený na první ligu?

Ne, ještě potřebuje alespoň rok. Charles občas dělá chyby, ale pro něj by to bylo skvělé. Pro Ferrari by to znamenalo, že stráví dva roky tím, že ho bude připravovat. Ferrari je jako Mercedes, není to tým vhodný na výchovu mladých jezdců. Je to špičková stáj a ty si koupí a zaplatí jezdce v nejlepších letech, když je potřebují. Kvůli tomu existují juniorské týmy," uvedl Villeneuve.