Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Na Leclerka dohlédne Jock Clear

Na Leclerka dohlédne Jock Clear

Dá si jeho fotku vedle Schumacherovy a Hamiltonovy?

Velezkušený inženýr Ferrari Jock Clear si vezme na starost Charlese Leclerka. Clear potvrdil, že bude v týmu mladého Monačana, do kterého se v Maranellu vkládají velké naděje. Zatím ale není jasné, zda bude jeho závodním inženýrem, nebo se ujme specializovanější pozice.

Clear již má více než 20 let zkušeností s prací v závodních týmech F1 a podílel se na vítězstvích i titulech Jacquese Villeneuvea, Michaela Schumachera, Lewise Hamiltona, Nika Rosberga a dalších. Pokud by vzal místo Leclerkova závodního inženýra, jinou práci by musel hledat Carlo Santi. Ten letos nahradil Davea Greenwooda v roli závodního inženýra Kimiho Räikkönena. Se Sebastianem Vettelem by měl nadále pracovat Riccardo Adami.

"Ještě není vše rozhodnuto, ale ano, je pravda, že budu mít silný vliv na jeho stranu garáže," potvrdil Clear. "Zda se mi bude říkat závodní inženýr, nebo ne, to se ještě dohodneme. Ale určitě se mu budu věnovat více než dosud Kimimu nebo Sebovi."

Má se za to, že zkušený inženýr nedávno s Ferrari podepsal novou víceletou smlouvu, aby byl silnou oporou nezkušenému jezdci.

"S mladými jezdci mám své zkušenosti, stejně jako s těmi ostřílenými. Když Charles přijde, budu dělat všechno pro to, aby byl jeho život v tomto týmu co nejlehčí. Chceme, aby byl pod minimálním tlakem, protože tak z něj i z celého týmu dostaneme v příštích letech nejlepší výkony."