Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Jaké nebezpečí číhá na Leclerka ve Ferrari?

Jaké nebezpečí číhá na Leclerka ve Ferrari?

Šek s ohromným množstvím nul!

Dnes by to už možná Frédéric Vasseur řekl jinak, případně neřekl vůbec. Ale v době, kdy se nezdálo moc pravděpodobné, že Charles Leclerc po necelé sezoně v jeho týmu podepíše smlouvu se Scuderii Ferrari, poukázal na zajímavé riziko, které číhá především na velmi mladé jezdce. Zpětně je o to zajímavější představit si, kolika pokušením bude muset vzdorovat 21letý mladík, z něhož se po letech dřiny, disciplíny a odříkání stane milionář.

"Přestoupit ze Sauberu do Ferrari je velká změna," připomínají Vasseurova slova belgické noviny La Derniere Heure. "Nikdo nedokáže předpovědět, jaký to vše bude mít dopad. Ale hlavně, co udělají peníze.

Nebudu říkat jména, ale někteří jezdci začali mít problémy, sotva se dotkli svého prvního šeku. Od té doby již nestáli nohama na zemi, objevili nové věci, které by chtěli v životě dělat, a přišli o koncentraci.

To je důvod, proč to pro Charlese bude velký skok. A také je to důvod, proč se Ferrari vždy obávalo vzít mladého jezdce. Moc dobře ví, jak velký tlak je uvnitř jeho systému. Ale o Charlese se až tak nebojím," snažil se šéf Sauberu o optimistickou poslední větu.

Víme, že juniorské programy týmů F1 nejsou pouze o hledání talentovaných jezdců s potenciálem na budoucího mistra světa, ale také o financích. Tým může investovat miliony dolarů, ale očekává, že ještě více milionů ušetří na platu jezdce s juniorskou smlouvou v mistrovském týmu. Přesto by ale každého překvapilo, kdyby na Leclerkově šeku nebylo alespoň osmiciferné číslo. Samozřejmě v dolarech, což by v českých korunách bylo osm až devět cifer.