Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg i Sainz jsou výsledkem zklamaní

Hülkenberg i Sainz jsou výsledkem zklamaní

Renault: Nebyli jsme dost rychlí

Sportovní ředitel Alan Permane se vyjádřil stručně: „Nebyli jsme dnes dost rychlí.“ Tím jasně zhodnotil výkon týmu v důležité kvalifikaci. Oba vozy budou startovat ze středu pole.

Jsem trochu zklamaný, protože jsme měli na to, abychom se na roštu umístili výš,“ přiznal Nico Hülkenberg (10. místo). „Rychlost auta v kvalifikaci nebyla tak zlá, jak se zdá z naměřených časů. Jenomže jsem neměl dobrý poslední pokus. Dnes bylo klidně možné sedmé nebo osmé místo, ale nevyšlo nám to. Musíme však zůstat naladění pozitivně, protože včera se zdála naše rychlost v závodním režimu dobrá. Rozhodující budou hospodaření s pneumatikami a strategie závodu. Začátek na hyperměkkých gumách nebude snadný, ale musíme to zítra zvládnout nejlépe, jak to půjde...

Podobné pocity měl i Carlos Sainz (12. místo): „Výsledek mě nakonec zklamal, protože v první části jsem měl z auta dobrý pocit. Jenže postupně přestávaly držet zadní pneumatiky. Když se tohle stane, že vám kola začnou během kvalifikace prokluzovat, obzvlášť na takovémhle okruhu, těžko zajedete perfektní kolo. Musíme analyzovat, proč jsme šli po první části s výkonem dolů. Přesto půjdeme do zítřejšího závodu s optimismem. Vzhledem k řadě možností ve strategii nejsme bez šance.