Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg na 150. pokus stále bez pódia

Hülkenberg na 150. pokus stále bez pódia

Renault: Pošesté dvojité body

Renault se pošesté v sezoně radoval z bodového zisku obou jezdců. Díky tomu si upevnil čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Spokojení byli i oba oslavenci, kteří jubilejní starty ozdobili dobrým výsledkem.

Carlos Sainz (8. místo) jel 75. velkou cenu. Startoval z 12. pozice na nové sadě ultraměkkých pneumatik, kterou ve 37. kole vyměnil za měkkou. Jel tedy dlouhý první úsek, ale pořádnou porci kol zvládl a nechyboval.

Já jsem s dnešním výsledkem moc spokojený,“ potvrdil po závodě. „Včera jsem nebyl, ale když jsem ráno vstal, říkal jsem si, že máme v závodě dobrou šanci. Vzhledem ke startu z dvanácté pozice jsme měli výhodu volby strategie a výměny pneumatik. Dobrým startem jsem zvýšil možnost, že se umístím v první desítce. Osmé místo v cíli dnes není špatné, ale byl bych radši, kdybych dojel ještě víc vpředu.

Carlos Sainz v rozhovoru se čtyřnásobným mistrem světa Alainem Prostem 

Nico Hülkenberg (10. místo) nic nezkazil a nic nezískal. Absolvoval už 150. velkou cenu. Je držitelem rekordu, na který jistě moc pyšný není. Nikdo jiný v historii F1 nejel tolik závodů, aniž by vystoupil na stupeň vítězů… Startoval na hyperměkké sadě pneumatik a už v 15. kole ji vyměnil za novou sadu ultraměkkých pneumatik.

S výsledkem nejsem moc spokojený, protože vím, že jsem mohl dopadnout lépe. Při startu jsem prodělal dvě pozice a od té chvíle jsme byli v nevýhodě, což nás přišlo draho. Do boxu jsme zajeli brzy z taktických důvodů. Ze začátku se to vyplácelo, jenomže potom jsme uvázli v proovzu. Vytěžil jsem z kolize soupeřů přede mnou, díky tomu jsem urval bod. Ale dnes jich mohlo být i víc. Proto mám nakonec ze závodu smíšené pocity,“ přiznal německý závodník. 

Nico Hülkenberg měl po závodě smíšené pocity