Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sedmičku Mercedesu doplní ještě Margaritis

Sedmičku Mercedesu doplní ještě Margaritis

Stuttgartská automobilka omlazuje kádr.

Mercedes letos vsadil na souboj generací a do svých řad přibral vedle Jamieho Greena dalšího nadějného mladíka - Alexandrose Margaritise.
 
Ve Stuttgartu původně avízovali pouze sedmičlennou sestavu jezdců, kterou nyní rozšíří teprve dvacetiletý Alexandros. Ten se zúčastnil prvních testů v Mugellu za soukromý tým Mücke Motorsport, kde na sebe upozornil nejrychlejším časem třetího dne a vysloužil si svými výkony angažmá na sezónu 2005. K dispozici bude mít loňský vůz Mercedesu třídy C. Týmovým kolegou mu bude syn majitele týmu Stefan Mücke.
 
Margaritis je součástí závodních víkendů DeutscheTourenwagen Masters od roku 2001, kdy se představil v doprovodných závodech Formule BMW ADAC. Poslední dva roky už sbíral zkušenosti o stupínek výš v evropské sérii F3, aby nakonec zakotvil v hlavním programu víkendu – DTM.
 
"Tento šampionát je podle mě nejlepší soutěží cestovních vozů na světě. První testy v Mugellu dopadly slibně a doufám, že se mi podaří to zužitkovat v sezóně," poznamenal jezdec, který disponuje jak německým tak řeckým občanstvím.