Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kodaň vzdala plán na pořádání velké ceny

Kodaň vzdala plán na pořádání velké ceny

Proti jsou obyvatelé i politici

Další ambiciózní plán na novou velkou cenu padl. V Kodani se v roce 2020 nepojede. A vypadá to, že ani potom ne.

Podle ředitele VC F1 Charlieho Whitinga bylo přitom všechno na dobré cestě. „Ze strany FIA neexistovalo nic, co by uspořádání závodu bránilo,“ uvedl v rozhovoru pro dánský list BT. „Uskutečnili jsme vstupní inspekce s pozitivním výsledkem. Byl jsem také pozván na zasedání městské samosprávy, na němž byl projekt prezentován. Chtěli vědět, zda nemáme zásadní námitky.“ Rovněž architekt Hermann Tilke, který byl pověřen přípravou městského okruhu, považoval za reálné stačit vše za dva roky.

Jenže stejně jako v Miami se dělal účet bez hostinského. Podnik odehrávající se uprostřed metropole narazil na odpor místních obyvatel a značné části politické scény. Proto podle zpravodajského webu politiken.dk hodil kodaňský starosta zpátečku. Oznámil FIA, že veškeré předložené plány a předběžné dohody pozbývají platnosti.

Optimisté přesto neztrácejí naději. Čerpají ji hlavně z prohlášení důležité osoby, ministra financí Kristiana Jensena. Praví se v něm, že „formule 1 patří k největším sportovním akcím na světě a bylo by vzrušující, ale také mimořádně náročné, nechat ji jet v srdci Kodaně.“ Těžko ovšem tvrdit, že jde o závazný příslib podpory.