Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Villeneuve o svých připravách na GP Malajsie

Villeneuve o svých připravách na GP Malajsie

Kanaďan nepodceňuje fyzickou přípravu

Přípravu na jednu z nejnáročnějších velkých cen sezony nebere mistr světa z roku 1997 na lehkou váhu a hned po australské grand prix začal s tvrdým tréninkem.

"Poslední dny na australském Zlatém pobřeží byly poměrně dobré. Mohl jsem trochu relaxovat a hlavně si zvykat na vysoké teploty. Můj tréninkový program navazoval na ten, který jsem provozoval celou zimu, jen jsem se musel přizpůsobit jiným podmínkám, což bylo velice zajímavé."

"Naběhal jsem asi 54 kilometrů v písku během čtyř dní, které jsem tam strávil. Přiznávám, že mám několik nepříjemných spálenin od slunce, ale na druhou stranu teď mnohem lépe snáším horko!"

"Má další zastávka bude Kuala Lumpur, kde nás čeká ještě před samotným víkendem několik doprovodných aktivit pro našeho sponzora Petronas. Myslím, že to bude pro každého velmi důležitý víkend, protože Malajsii můžeme považovat za naši domácí velkou cenu a už se nemohu dočkat, i když nás stále čeká spousta práce, abychom byli konkurenceschopní."

"Zimní testy nám nedovolily příliž poznat vůz. Každý z testů měl nějaký problém: první provázely komplikace technického rázu, ve druhém jsme doslova trpěli nízkými teplotami a nakonec nás zastihl v Imole sníh, takže bylo nemožné testovat..."

"Víkend v Melbourne byl prakticky stejný, v pátek jsem absolvoval jen pár kol, abych šetřil motor i pneumatiky, takže jsme nemohli důkladně zapracovat na nastavení. Díky dobré volbě pneumatik v sobotu jsem se mohl kvalifikovat do druhé řady startovního roštu, ale závod již tak dobrý nebyl. F1 je jako každý jiný sport, klíčem k úspěchu je trénink a dosavadní rozsah testů s C24 je prostě nedostačující."

"Mimochodem, uvidíme, co nám Malajsie přinese, ale já do toho jdu naplno!"