Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Villeneuvova důvěra v Sauber roste

Villeneuvova důvěra v Sauber roste

"Tým i já jsme si začali více věřit."

Mnohými již odepisovaný Jacques Villeneuve zajel v Imole konečně závod podle svých představ a dokázal, že bývalý mistr světa z roku 1997 ještě neřekl poslední slovo. Kanadský jezdec si především pochvaloval výkon svého vozu C24.

"Tým i já jsme si začali více věřit. Mezi oběma stranami nyní panuje daleko větší důvěra než dříve. Také díky tomu jsem dostal volnou ruku pro nastavení mého vozu, což se nám v Imole vyplatilo," říká Villeneuve.

"Zaznamenali jsme obrovský pokrok, během celého závodu jsem mohl jezdit naplno. Můj závodní inženýr mi přes rádio průběžně hlásil, že je vše v pořádku a já jsem si závod výborně užíval."

"První věc, kterou jsem chtěl po průjezdu cílem udělat byla gratulace celému týmu, odvedli fantastickou práci. Nové aerodynamické díly způsobily obrovský rozdíl, stejně tak mohu být absolutně spokojený s prací mechaniků při zastávkách v boxech. Naši mechanici byli excelentní a všichni jsme pracovali jako skutečný tým."

"Věřím, že nyní to bude již lepší a lepší. Sice jsem to již jednou říkal, ale musím to zopakovat. Tým i jezdec potřebují dostatečný čas na vzájemné sladění. To samé se přece odehrává i v běžném životě," dodal na závěr evidentně spokojený kanadský jezdec.