Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pro Péreze budou hrozbou závodníci za desítkou

Pro Péreze budou hrozbou závodníci za desítkou

Racing Point: Cíl nebyl splněný

Racing Point měl největší ambice na zisk třetí řady na startu místo penalizovaného Red Bullu. Zčásti se mu to podařilo, i když Pérezova osmá pozice není úplně podle představ.

Podle šéfa týmu Otmara Szafnauera byla jednoznačným cílem třetí řada. Nepodařilo se tedy využít plného potenciálu vozů. Přesto byl s výsledkem spokojen a očekává vysoký příděl bodů ze závodu.

S výsledkem, šestým startovním místem, jsem spokojený. Ale v posledním kole třetí části kvalifikace jsem udělal chybu a kvůli ní jsem se nemohl poprat s Kevinem [Magnussenem] o pátou příčku. Je to škoda, ale start ze šesté pozice nám na zítřek dává dobrou šanci. Bude zajímavé sledovat, jak se v závodě osvědčí hyperměkké pneumatiky. Také víme, že níž na startovním roštu pojede hodně aut na ultraměkkých,“ hodnotil svůj výkon Esteban Ocon (6. místo).

Sergio Pérez (8. místo) se obává jezdců na tvrdší směsi pneumatik: „Vytkl jsem si za cíl páté místo, jenomže v třetí části kvalifikace jsem nezajel nejlepší kola, ztrácel jsem v nich trochu času. Doufejme, že při zítřejším startu o pár míst popolezu dopředu. Půjdu do něj naladěný optimisticky, ale závod bude dlouhý. Klíčová bude strategie, protože nestartujeme na nejlepší směsi pneumatik a pro nás budou hlavní hrozbou závodníci startující těsně za desítkou na tvrdší směsi. Možná jsme měli zkusit absolvovat druhou část kvalifikace na ultraměkkých gumách, ale nakonec to bude pro všechny kolem nás stejné. Potřebujeme, aby nám hyperměkké vydržely a co nejdéle a abychom z první fáze závodu vytěžili co nejvíc.