Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez by k předjetí potřeboval delší zónu DRS

Pérez by k předjetí potřeboval delší zónu DRS

Racing Point: Oba v cíli a na bodech

Oba vozy dojely v pořádku do cíle a oba na bodovaných pozicích. Splnily tedy přání šéfa Otmara Szafnauera, i když po kvalifikaci hovořil o větším bodovém přísunu.

Strategie obou jezdců byla velmi podobná. Startovali na hyperměkké směsi pneumatik, Ocon ji vyměnil za novou měkkou v 10. kole a Pérez ve 12. kole. „Deváté místo dnes není špatné, ale doufali jsme, že to dopadne lépe,“ přiznal Esteban Ocon (9. místo). „Také jsem si myslel, že máme dostatečnou rychlost, abychom skončili výš. Určitě před Haasem. Je to trochu škoda, protože tým prohodil pozice (se Sergiem), abychom měli šanci útočit na Kevina (Magnussena), ale i když tam byla delší zóna DRS, velmi těžko se předjíždělo. Při startu jsem se propadl za Charlese (Leclerka), protože jsem bojoval s Kevinem a byl to prostě takový ten den, kdy vám nic nevychází. Vzhledem k tomu, co se v závodě dělo, je dobré, že obě auta skončila na bodovaném místě.

Sergio Pérez (10. místo) jeho slova potvrdil: „Dnes jsme jako tým zkoušeli všechno, co se dalo. Celou dobu jsme tlačili na pilu. Je trochu zklamání, že jsme si neodnesli víc bodů – maximum, kolik to jen šlo. Prohodili jsme si místa (s Estebanem), protože jsme mysleli, že můžu vyvinout větší tlak na Magnussena, ale nepodařilo se mi před něj dostat. Z našeho pohledu to nebyl parádní závod a nakonec jsme jenom jezdili za sebou. Hodně obtížně se předjíždělo a k předjížděcím manévrům nám možná chybělo pár set metrů DRS navíc. Snažili jsme se, jak to jen šlo, ale nakonec jsme dnes neměli na víc než deváté a desáté místo v cíli.