Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podrží nový šéf Mercedes ve F1?

Podrží nový šéf Mercedes ve F1?

Hamilton se s ním zná a nemá pochybnosti

Tento týden bylo oznámeno, že dlouholetý podporovatel motorsportu Dieter Zetsche končí ve funkci předsedy představenstva společnosti Daimler, jež vlastní Mercedes i jeho tým ve F1 a továrnu na motory v Brixworthu. Událo se to v době, kdy se Mercedes ještě nezavázal k pokračování v šampionátu F1 a stále se snaží vyjednat lepší podmínky pro tým i pro automobilku samotnou. Bude nový šéf automobilky přehodnocovat přínos dalšího desetiletí v šampionátu, v němž za poslední roky dosáhla všeho, čeho se dalo?

Lewis Hamilton tvrdí, že se jako jezdec Mercedesu ničeho neobává a nového předsedu dokonce zná osobně. Je jím totiž Ola Kallenius, jenž byl výkonným ředitelem výše zmíněné továrny v Brixworthu, tehdy společnosti High Performance Powertrains, když byl ještě Mercedes spoluvlastníkem týmu McLaren.

"S Olem se známe asi tak od mých čtrnácti let. Sledoval jsem jeho progres, viděl jsem, co pomohl vybudovat v HPP i jeho obrovský příspěvek z křesla v představenstvu. Je stejně nadšený (pro motorsport jako Zetsche). Je velkým fanouškem závodění, takže nečekám žádné změny."

Hamilton byl od motokár chráněncem McLarenu i Mercedesu, takže se s Zetschem  zná ještě déle.

"O plánu na tuto výměnu vím už velmi, velmi dlouho. Dieter a jeho přínos pro F1 a Mercedes-Benz... Ohromné ​​investice do F1, bez něj a podpory představenstva bychom dnes nebyli tam, kde jsme. Členové představenstva mají tendenci být extrémně korporátní, bez vášně pro motorsport, ale tito lidé jej milují."