Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen si nadělil pěkný dárek k narozeninám

Verstappen si nadělil pěkný dárek k narozeninám

Red Bull: Správná volba penalizace

Oba jezdci si skvěle zazávodili, často předjížděli a v cíli dosáhli maxima. Po startu z 18. (Ricciardo) a 19. pozice (Verstappen) ani nemohli pomýšlet výš.

Potvrzuje to i hodnocení Maxe Verstappena (5. místo): „Dohánět z konce, a přitom skončit pátý, je dnes velmi dobrý výsledek. Odstartoval jsem dobře a první kolo jsem odjel také dobř. |Potom jsem se závodním polem prokousával snáz, než se dalo čekat, a pozitivní bylo i hospodaření s pneumatikami. Na startu to bylo trochu ošidné, protože Pierre (Gasly) přede mnou zůstal stát a já ho musel objet. V nájezdu do druhé zatáčky jsem dával pozor, abych se s nikým nesťukl. Po prvních osmi kolech jsem byl pátý.

Když se ferrari a mercedesy vrátily na trať po přezouvání, nedokázaly se přede mě dostat. Nečekaně jsem se ocitl v čele závodu a dokázal je držet za sebou, což dokazuje, že jsme měli velmi dobrou rychlost, a to i na ojetých pneumatikách. Po zastávce v boxech jsem měl za úkol dovézt auto do cíle. Strategie volby a výměny pneumatik byla správná, protože měkká směs byla naše jediná možnost, jak do přezutí ujet v závodě co nejdelší vzdálenost. Dnes to bylo lepší, než jsme předpokládali, tak doufám, že bude probíhat nad očekávání také zbytek závodů letošní sezony. Užíval jsem si to a k narozeninám jsem si nadělil dobrý výsledek.

 

Daniel Ricciardo (6. místo) byl na tom o poznání hůř, protože se v úvodu závodu zapletl do krizových situací. „První kolo se mi moc nevydařilo. Pár věcí si budu muset nechat projít hlavou a snažit se je zlepšit. V osmé zatáčce sváděla dvě auta souboj, a když jsem je předjížděl, dostal jsem se na obrubník, pak mimo dráhu, a to mě stálo pár pozic. Potom jsem se snažil využít větrného stínu tuším mclarenu, ale když jsem se přestal vyvážet, najel jsem na nějaké úlomky a poškodil si přední křídlo,“ popsal klíčové momenty Australan.

Od té chvíle to nějak pokulhávalo a prakticky jsem jezdil sólo. Z hlediska stáje je páté a šesté místo v cíli pravděpodobně to nejlepší, čeho jsme dnes mohli z konce startovního pole dosáhnout, ale samozřejmě bych jezdil raději blíž u pátého než sedmého. Přestože jsme o tomto víkendu vykazovali vyšší rychlost, než jsme počítali, myslím, že rozhodnutí vybrat si penalizaci bylo správné. Papírově se pro nás Suzuka, Austin a Mexiko zdají být lepší,“ dodal.