Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen věří v páté místo

Verstappen věří v páté místo

Albon byl prostě moc rychlý v nájezdu

Možnosti Red Bullu v nedělní velké ceně jsou vlivem nepříznivých okolností dost limitované.

Alexander Albon pohřbil svoje šance hned v úvodní fázi kvalifikace. Když mu první pokus pokazily vyvěšené žluté praporky, vzal za to napodruhé až příliš. Ve třinácté zatáčce zaparkoval vůz zádí v bariéře. Do závodu tak odstartuje až z osmnáctého stání.

Nemám k tomu moc co říci. Byl jsem prostě v nájezdu moc rychlý. Myslel jsem si, že to ještě nějak zvládnu, ale zadek mně utekl. Foukal tam dost silný vítr do zad, takže to nebylo jednoduché,“ svěřoval se zjevně rozčarovaný Albon.

Patrně se mu hlavou honilo, že minelu vyrobil v nejméně vhodné periodě, kdy se rozhoduje o jeho dalším závodnickém osudu. Samozřejmě padla i otázka tímto směrem. „Nejsem schopen rozpoznat, zda jsem kvůli budoucnosti pod větším tlakem. Pořád cítím velkou příležitost,“ snažil se vyhnout obšírnější odpovědi.

 

Alex Albon se v kvalifikaci moc nesvezl

 

Max Verstappen si připsal Bottasův skalp, ale kvůli nadlimitní výměně motoru ho stejně čeká až pátá řada na roštu: „Vcelku jsem spokojený, jen mně trochu vadil sílící vítr. V posledním sektoru měl na svědomí určitou přetáčivost. Více jsme asi nemohli dosáhnout, převaha Ferrari na rovinkách byla drtivá. Včera jsme s ním ještě drželi krok, ale dnes najednou ztráceli sekundu. Při tak obrovském rozdílu už bojovností nic nezmůžeš.

Co zítra? „Reálným se jeví páté místo. Hodně bude záležet na startu. Ale když se nestane něco neočekávaného, dojedu nejspíše pátý,“ dodal Nizozemec, jenž spoléhá na to, že by mu mohl pomoci případný výjezd safety caru. Také je otázkou, jak vyjde Mercedesu odlišná strategie se začátkem na středních pneumatikách.