Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas vrazil do včely a málem boural

Bottas vrazil do včely a málem boural

Trpělivost tentokrát přinesla vítězství

Jestli dumáte, proč Valtteri Bottas nedotáhl nadějný postartovní manévr na Lewise Hamiltona v dnešní VC Ruska ke zdárnému konci, máme pro vás překvapivé vysvětlení.

Už jsem se nacházel lehce před ním, když něco prudce narazilo do hledí mé přilby. Musela to být velká včela nebo cosi takového. Na chviličku jsem přestal vidět a minul jsem brzdný bod, takže jsem se v zatáčce dostal moc ven,“ vylíčil nezvyklou kolizi, která ale mohla dopadnout mnohem hůře.

Bottas nezpanikařil, protože věděl, že okamžitě není třeba jít na stoprocentní risk. „Udržoval jsem kontakt, jelikož mně bylo jasné, že na středních pneumatikách jsem se ocitl ve výhodě. Lewis potřeboval zastavit dříve,“ vysvětlil. 

Tradiční děkovačka přizpůsobená době koronavirové. Foto: Mercedes

Následovala Hamiltonova penalizace a zbytek už představoval jen rutinní záležitost. Nejbližší pronásledovatel Max Verstappen postrádal potřebnou rychlost. „Tempo jsem měl velice dobré i na tvrdých gumách. Mohl jsem je šetřit, protože jsem kontroloval průběh závodu. Jen jsem měl trochu obavu, aby nepřišly červené praporky nebo safety car,“ podotkl. Nic takového ale nenastalo.

Pořád jsem si říkal, že každá smolná série jednou skončí, a ta moje právě dnes. Mám dojem, že jsem si vítězství opravdu zasloužil,“ uzavřel Bottas svoji zpověď.

Zdroj: Mercedes, úvodní foto: Mercedes