Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas si myslel, že ho Mercedes nechá vyhrát

Bottas si myslel, že ho Mercedes nechá vyhrát

Po přijetí rozkazu byl zmatený

Valtteri Bottas musel po závodě uznat, že jeho týmový kolega, na rozdíl od něj, bojuje o mistrovský titul. V téhle části sezony se dostává ke slovu týmová režie i v týmech, které ji většinu roku nepraktikují. Nelíbí se mu ale, že k němu tým před závodem nebyl upřímný. Zároveň tím vyvstává otázka, zda Mercedes nebyl k týmové režii připravený už déle, jenom ji Lewis Hamilton v posledních závodech prostě nepotřeboval, takže o tom ani Bottas nemusel vědět.

"Ano, trochu mě to zmátlo," řekl Bottas redaktorovi webu Motorsport poté, co sám zmínil "problém s komunikací během i před závodem".

"Neměli jsme to v plánu. Obyčejně si před závodem projdeme všechny možnosti, všechny možné scénáře a řekneme si, jak na ně budeme reagovat. To, co se stalo… Nepočítali jsme s tím a žádost mě zaskočila. Vůbec jsem s tím nepočítal, proto jsem potom byl zmatený."

Bottas si byl jist, že jede na vítězství, a s Maxem Verstappenem, držícím se bez zastávky v boxech na prvním místě, hodlal udělat krátký proces. Toho se ale možná Mercedes obával nejvíce. Situace, v níž by se Hamilton ocitl mezi Verstappenem a Sebastianem Vettelem a odstřižen od Bottasovy pomoci. Po výměně pozic se Hamilton přizpůsobil Verstappenovu tempu a spolu s ním také Bottas.

"Přibližoval jsem se a o dvě kola později jsem chtěl udělat předjížděcí manévr. Byl jsem k němu blíž a blíž a najednou mi tým řekl do vysílačky, abych před sebe pustil Lewise. Byl jsem z toho zmatený," přiznal Bottas.

Finský jezdec řekl, že od Hamiltona a Mercedesu nečeká darování jiného vítězství, ani pokud bude mistrovský titul v suchu ještě před skončením sezony. Jako sportovce ho prý potěší pouze nefalšované vítězství. Také řekl, že mu nevadilo v kole před Hamiltonovou zastávkou v boxech úmyslně zdržovat Vettela, jelikož to Hamiltonovi mohlo stačit pouze k zařazení se mezi něj a ferrari, ne před něj.