Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas bude respektovat týmové příkazy

Bottas bude respektovat týmové příkazy

Nebo alespoň většinu z nich?

Lewise Hamiltona a Maxe Verstappena dělí v čele šampionátu pouze pět bodů a vypadá to na dramatické finále sezony. Verstappen má na své straně Sergia Péreze, týmového kolegu bez šance na titul, který bude ochoten zahodit vlastní závod, pokud bude třeba. Ale Valtteri Bottas? Ten byl donedávna ve stejné pozici, jenže teď už ví, že ho v týmu Mercedes příští rok nahradí George Russell. Pokud ne budoucnost v Mercedesu, tak co bude jeho motivací pomáhat jinému závodníkovi?

"S členy týmu jsme již interně probrali různé situace," řekl budoucí jezdec týmu Alfa Romeo. "Každý závod je jiný. Někdy budeme muset hrát týmově, někdy se budu muset obětovat pro tým. V takové situaci bych poslechl, protože jsme stále jeden tým a chceme vyhrát oba šampionáty, ne pouze konstruktérský. Lewis má podstatně lepší šanci, tak to teď prostě je."

Tento víkend se bude závodit v Rusku, kde byl v roce 2018 nejvýraznějším momentem závodu pokyn Mercedesu Bottasovi pustit Hamiltona před sebe, čímž Fin přišel o prakticky jisté vítězství.

"To bylo před lety, už to přebolelo. Ano, tehdy jsem to nesl těžce, nedokázal jsem se s tím smířit. Ale od té doby jsme se posunuli dál a teď jsme někde jinde. I já sám jsem vyspělejší. Situace se změnila."

Bottas je součástí týmu lidí, kteří roky dostávají prémie za Hamiltonovy tituly. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes