Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas poslal vzkaz nepřejícníkům

Bottas poslal vzkaz nepřejícníkům

Mercedes dnes překonal dominanci Ferrari.

Valtteri Bottas se po vítězném protnutí cílové čáry neudržel a poslal odkaz všem jeho nepřejícníkům.

"Fu*k you", zněla Finova zpráva pro "všechny ty, kterých se to týká", kteří mu radí, aby svůj marný boj raději rovnou vzdal.

Novináři se ho na tiskovce po závodě samozřejmě zeptali, zda se mu internetoví kritici náhodou nedostali hluboko pod kůži a až do jeho hlavy.

"To ne," popírá jezdec Mercedesu. "Ale skutečně nechápu lidi, kteří mají potřebu kritizovat jiné. Někteří mi opakují, že se na to mám vykašlat, že to mám rovnou vzdát. Ale to já nikdy neudělám. Takže jim posílám ještě jeden pozdrav.

Do každého víkendu jdu s tím, že to mohu dokázat. Takto funguji a jinak se to ani nedá. I sobota byla pro mě těžká, ale nevzdal jsem to, soustředil jsem se na pozitiva a na to, že moje šance přijde. A dnes se to povedlo. Všem radím, aby se nikdy nevzdávali, protože to je ta největší chyba v životě."

Bottasovi k vítězství samozřejmě velmi pomohl Lewis Hamilton, kterému bylo v kvalifikaci škrtnuto rychlé kolo na středně tvrdých pneumatikách, proto startoval na méně vhodné měkké směsi. K tomu v neděli dostal desetivteřinový trest za nebezpečné nacvičování startovní procedury.

Bottasovým vítězstvím se oddálilo Hamiltonovo dorovnání rekordu Michaela Schumachera v počtu vítězství za kariéru. Mercedes ale může těšit, že dnešek, 28. září 2020, je již 2178. den jeho panování ve formuli 1. Tolik dní uplynulo od zisku Poháru konstruktérů 29. listopadu 2014 a od toho dne je pevně v jeho rukou. Panování Ferrari v letech 1999 až 2005 trvalo 2177 dní, takže Mercedes je již teď nejdéle nepřetržitě vládnoucím týmem celé historie F1. A tuto šňůru už téměř jistě natáhne i do roku 2021.

Mercedes je před ostatními již opravdu dlouho. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes