Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton odepsal trénink kvůli pneumatikám

Hamilton odepsal trénink kvůli pneumatikám

Bottas pobavil rallyovou vložkou

Pro Mercedes byl páteční program Velké ceny Ruska procházkou růžovým sadem. S jedinou výjimkou. V úvodním tréninku obsadil Lewis Hamilton šokující devatenácté místo se ztrátou 2,8 sekundy na kolegu Valtteriho Bottase. Záhy se ukázalo, že v žádném případě nejde o náznak nějakých hlubších problémů. Přesto všechny zajímalo vysvětlení.

Vůbec mně to nešlo,“ přiznal úřadující šampion. „Když jsem obul měkké pneumatiky, hned v první zatáčce jsem se dostal do smyku a odepsal jsem je. Tvrdé gumy mně potom kompletně odešly. Tím byl celý trénink v pytli.

Odpoledne se v kokpitu cítil mnohem lépe: „Především jsem chytil správný rytmus. Třetí sektor jsem už zvládal stoprocentně, v prvním a druhém mám pořád nějaké rezervy. Určitě ještě zapracujeme na nastavení vozu.“ 

Soči je Bottasova oblíbená trať. V pátek to znovu dokázal. Foto: Mercedes

Přesně opačně zhodnotil jednotlivé partie okruhu Bottas: „Zejména první sektor mně opravdu sedl. Ve třetím se ale auto chovalo trochu nervózně.“ Jako důkaz může posloužit situace, kdy se s poslední zatáčkou vyrovnal v poněkud rozevlátém stylu. „To bylo spíše jak při rallye než ve formuli 1.“ konstatoval s úsměvem. „Určitě nejsem přesvědčen o tom, že se jednalo o nejrychlejší variantu.

Šéf týmu Toto Wolff připomněl známou skutečnost, že v Soči, kde se nezávodí permanentně, bývá na začátku víkendu asfalt hodně „zelený“. „Docela to připomínalo zrcadlo. Ale zejména Valtteri se s tím vypořádal mistrovsky,“ pochválil svého svěřence.

Zdroj: Mercedes, úvodní foto: Mercedes