Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nejlepší závodník má své sté vítězství

Nejlepší závodník má své sté vítězství

Mercedes věděl, že Hamilton musí zastavit.

Zatímco McLarenu se Landa Norrise nepovedlo dostat do boxové uličky včas, Lewis Hamilton si zajel pro pneumatiky do přechodných podmínek a v samém závěru tak ukořistil vítězství. Ani on však svůj tým neuposlechl hned. Mechanici v černém jednou vyběhli z garáže a připraveni na pozicích zbytečně vyhlíželi stejně zbarvený monopost. Nápravu se však zkušenému týmu podařilo zjednat během jediného kola, a to rozhodlo.

"Můj tým odvedl fantastickou práci," řekl po závodě Hamilton v Norrisově přítomnosti. "Když mě poprvé zavolal do boxů, ignoroval jsem to. Vše ve mně křičelo: "Ne, vždyť ho mám rovnou před nosem!"

"Jezdec nemá všechny informace a těžko se může sám dobře rozhodnout, když je polovina trati suchá a polovina mokrá," řekl Toto Wolff. "Ale věděli jsme, že to bude o dost horší. Valtteri vyměnil pneumatiky o kolo dříve a naše rosnička a náš stratég nepochybovali, že musíme přezout i druhý vůz."

Šéf Mercedesu nezapomněl vychválit jezdce, který zrovna získal sté vítězství v kariéře. Žádný jiný jezdec nemá na kontě trojmístní číslo.

"Vyhrál stý závod, dnes a zítra bude ve všech novinách a pak se svět zase pohne dále. Pravdou však je, že nedokážu ani vyjádřit, jak výjimečný pocit to je, vědět že jste byli součástí takového dobrodružství. Je držitelem všech nejdůležitějších rekordů. To mluví samo za sebe. Je prostě nejlepším závodníkem, jaký tu kdy byl."

První oslava stého vítězství jezdce v celé dlouhé historii F1. Foto: Mercedes

Že ani Mercedes není dokonalý připomněl Valtteri Bottas, když zmínil, že kdyby byl k výměně pneumatik zavolán ještě o kolo dříve, nemusel být pátý, mohl být i na stupních vítězů.

"Udělali jsme dobře, že jsme zastavili mezi prvními. Vlastně jsem chtěl pro intermediální pneumatiky zajet už kolo předtím, ale tým nebyl připraven. Mohli jsme být i na pódiu," řekl finský závodník.

Zdroj: Motorsport, Racer, úvodní foto: Mercedes