Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton musí vyhrát

Hamilton musí vyhrát

Takovou šanci nesmí zahodit.

Red Bull se rozhodl poslat Maxe Verstappena na konec startovního roštu, což paradoxně trochu dostává pod tlak Mercedes, a hlavně Lewise Hamiltona. Je dost možné, že to je jeho velká příležitost vytvořit si bodový náskok před soupeřem, který aktuálně v boji o titul vede o pět bodů. Nic jiného než vítězství tedy nebude dost dobrým výsledkem.

"Vlastně se tím nic nemění. Musíme si udělat svou práci co nejlépe, soustředit se na náš výkon," řekl úřadující šampion. "Je to náročný rok, všichni máme obavy o spolehlivost a určitě to (Verstappen) vidí tak, že měl velkou smůlu. My se ale musíme pokusit vytěžit z této příležitosti maximum, získat nejlepší výsledek. Vynikající by bylo získat první i druhé místo."

V obou trénincích byl rychlejší Bottas, což však Hamiltonovi nedělá velké starosti.

"S Valtterim jsme zkoušeli velmi odlišné nastavení vozu. Záměrně jsme se vybrali dvěma odlišnými cestami, abychom mohli porovnávat a zjistit, co pro nás bude nejlepší. V noci se tým pokusí pochopit všechna nasbíraná data a najít nejlepší nastavení. Ale řekl bych, že jsme vykročili správnou nohou."

I bez výměny pohonné jednotky by Verstappen neměl šanci startovat z pole position, protože ho čeká i trest ztráty tří míst na startu za kolizi s Hamiltonem v Itálii, které byl, podle komisařů závodu, hlavním viníkem.

"Myslím, že Lewis změnil přístup a rozhodl se, že už nebude ustupovat, když bude přesvědčen, že zatáčka je jeho," řekl šéf týmu Mercedes. "Ale na tango je třeba dvou. Oni dva si musí určit pravidla, díky kterým se vyhnou dalším kolizím."

Hamilton musí proměnit penaltu. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, MotorsportWeek, úvodní foto: Mercedes