Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton dělal jednu chybu za druhou

Hamilton dělal jednu chybu za druhou

Tohle Mercedes od šampiona nečekal.

Bez účasti Maxe Verstappena to včera ve Q3 měla být krasojízda Mercedesu, hlavně Lewise Hamiltona. Úřadující šampion místo toho dvakrát boural a musí být rád i za čtvrtou startovní pozici.

"Jsem ze sebe strašně zklamaný," řekl Hamilton o nárazu do zídky na levé straně boxové uličky, po kterém potřeboval kromě výměny pneumatik i výměnu předního křídla, po níž už již nezbyl čas na řádné zahřátí pneumatik před posledním měřeným pokusem.

"Až do té chvíle jsem byl jako přilepený k trati, všechno bylo dokonalé. Je mi líto týmu, který makal v továrně, protože tohle od šampiona jistě nečekal. Ale už se stalo, v závodě to můžeme napravit."

Sedminásobnému šampionovi novináři připomněli, že jim před víkendem vykládal o pochopení, které má pro Verstappena bojujícího o jeho první mistrovský titul, kvůli čemu je pod obrovským tlakem. Včera to však vypadalo, že pod tlakem dělá chyby Hamilton. Poslední pokus nedokončil, protože po smyku vyletěl z trati a zádí monopostu narazil do bariéry.

"To s tlakem nijak nesouvisí. Opravdu. Necítil jsem žádný tlak. Prostě jsem jen udělal chybu. To se stává. Celý čas jsem byl v nájezdu do boxové uličky opatrný, ale na konci kvalifikace už trať osychala, tak jsem jel malinko rychleji. Samozřejmě mě to trochu zahanbilo."

Hamilton kontroluje škody po druhém nárazu. Foto: Mercedes

A jelikož Hamilton zablokoval boxové stání Mercedesu, za ním jedoucí týmový kolega ztratil kopec času a také kvůli tomu stihl pouze jedno měřené kolo místo dvou, přičemž to druhé na zahřátých pneumatikách by nejspíš bylo rychlejší. Takto mu patří až sedmá pozice.

"Hodně soupeřů zajelo pro slicky dříve a my jsme ještě měli problém s Lewisovým vozem. Kvůli tomu jsem přišel o jedno kolo. Další kolo by přitom mohlo za těchto podmínek přinést velké zlepšení. Další kolo by pneumatikám rozhodně prospělo," nechal se slyšet Valtteri Bottas.

Zdroj: RaceFans, Sky, úvodní foto: Mercedes