Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Whiting provedl inspekci Zandvoortu

Whiting provedl inspekci Zandvoortu

Okruh má podle něj značný potenciál

Charlie Whiting nedávno absolvoval inspekci okruhu v Zandvoortu. Vypadá to, že to Nizozemci s obnovením své velké ceny myslí vážně.

Na autodromu uprostřed dun se F1 naposledy představila v roce 1985. Do historie vešel závod tím, že v něm Niki Lauda dosáhl svého posledního vítězství. Od té doby se trať zásadním způsobem proměnila a zapracovalo se i na zázemí.

Myslím si, že Zandvoort má v sobě značný potenciál,“ prohlásil ředitel velkých cen. „Bude potřeba upravit několik drobností, ale vůle k dosažení cíle tady je. Pokud jde o bezpečnost, podle mě je na dostatečné úrovni. Sdělil jsem místním činitelům několik svých návrhů, které se setkaly s pozitivním ohlasem.“ Potom ale dodal zásadní věc: „O obchodních záležitostech jsme vůbec nejednali.“ To také není ve Whitingově gesci.

 

V Zandvoortu hostovala F1 naposledy v roce 1985

 

Plán na obnovu VC se zrodil jako reakce na masovou popularitu Maxe Verstappena. Fandové v oranžových tričkách zaplňují tribuny po celé Evropě, tak proč jim nedat příležitost vidět svého miláčka i v domácím prostředí? Každopádně jako první reálný termín připadá v úvahu rok 2020. Pozorovatelé nicméně počítají, že to bude ještě později.