Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean vyrovnal nejlepší týmové postavení na startu

Grosjean vyrovnal nejlepší týmové postavení na startu

Haas: Podesáté za sebou v desítce

Není divu, že v týmu zavládla obrovská spokojenost. Grosjean se podesáté za sebou kvalifikoval do závěrečné části kvalifikace a potvrdil rychlost amerických monopostů. Start z páté pozice je pro tým skvělý!

Grosjean svým výkonem vyrovnal dosud nejlepší týmová postavení na startu, kterých letos dosáhli Magnussen ve VC Ruska a VC Německa a on sám ve VC Belgie. Jeho výsledek nebyl náhodný. V první části kvalifikace dosáhl sedmého nejlepšího času, ve druhé osmého a ve třetí pátého!

Je to skvělý den,“ radoval se Romain Grosjean (5. místo). „Jsem velmi spokojen se změnami, které jsme udělali po třetím tréninku, abych získal v autě lepší pocit. Měli jsme potom odvahu nasadit ve druhé fázi měkkou směs a projít na ní do finálové části kvalifikace. Podařilo se to. Viděli jsme, že přichází déšť a musíme všechno dohromady zvládnout. To je ten pocit, který mám rád. Zajel jsem skvělé kolo. Když se na to podíváte, byl jsem jen dvě desetiny od Kimiho Räikkönena. Jsme na roštu na skvělém místě. Start na měkké směsi pneumatik bude velkou výhodou, zvláště při očekávané vysoké teplotě.

Romain Grosjean bude do závodu startovat z vynikající páté pozice

 Kolega Kevin Magnussen (12. místo) už tolik spokojený nebyl. Zdaleka se mu nedařilo tak dobře a objektivně přiznal: „V první jízdě druhé fáze jsem neuspěl na měkké sadě. Gasly vyjel z boxů, když jsem začal své rychlé kolo – to neudělal úmyslně, ale bylo nemožné mít volnou cestu. Jel jsem za ním, ztratil přítlak, pak jsem udělal chybu, která mě stála to kolo. Byla to jen smůla v kombinaci s povahou trati. Je to frustrující, protože si myslím, že jsem mohl být v Q3 na měkké pneumatice. To byl náš plán, startovat závod na měkké směsi. Pravděpodobně na ní stejně odstartuji, protože začínám volnou volbou pneumatik.“