Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean podezírá Péreze nebo udělal chybičku?

Grosjean podezírá Péreze nebo udělal chybičku?

Haas: Alespoň tři body v plusu

Tým Haas ze všeho nejvíc pozoruje bodové skóre v boji o čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Ztrátu na Renault stáhl o tři body, ale přesto nemůže být spokojený, protože po kvalifikaci určitě pomýšlel na víc.

Romain Grosjean startoval z vynikající páté pozice, o kterou ho zakrátko připravil Sebastian Vettel. V 8. kole se však na ni vrátil. Vydržel na ní do chvíle, než se kolem přehnal další rychlík Daniel Ricciardo. Do boxů zamířil ve 29. kole a přezul z měkké na střední směs. Do konce závodu se pak pohyboval mezi šestým a osmým místem.

Musíme analyzovat, co se stalo po restartování po virtuálním safety caru,“ zlobil se Romain Grosjean (8. místo). „Mezera mezi mnou a Pérezem byla 2,4 vteřiny a najednou mě hned po restartu předjel. Kdy a jak zlikvidoval ten rozdíl? Musíme zkontrolovat, zda v systému existuje nějaký problém. Myslel jsem, že jsem tu práci udělal správně. Jinak jsem měl několik technických problémů, které mi neusnadnily život. Myslím, že bez nich jsem měl tempo na to být před všemi těmi kluky.“ 

Po startu si Romain Grosjean ještě udržel skvělou pátou pozici 

Těžko posoudit, které kluky měl na mysli, protože kromě nedostižné první šestky před ním dojel pouze zmiňovaný Sergio Pérez. Ziskem čtyř bodů zvýšil své konto na 31, což je nejvíc během působení u Haasu. Loni vybojoval celkem 28 a předloni 29 bodů.

Kevin Magnussen (nedojel) na tom byl o poznání hůř. Ještě v úvodním kole dostal zezadu ránu od Leclerka, která zničila jeho levé zadní kolo. Během jízdy do boxů došlo k dalšímu poškození vozu. Na následky kolize musel už v 9. kole odstoupit.

No, předjel jsem Charlese (Leclerka) po vnější straně zatáčky 130R. Pak v poslední šikaně se za mnou držel hodně blízko a na rovince se snažil využít větrného stínu. Udělal jsem úhybný manévr doprava, myslel jsem. že mě bude následovat. Místo toho jsem ucítil prudký náraz. Je to škoda, ale to se někdy stává. Pneumatika roztrhla celou podlahu. Poškodila zadní křídlo, brzdy a podobně. Takže mě museli ze závodu stáhnout,“ vysvětloval Dán příčinu odstoupení.