Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen tuší, že Mercedes bude nad jeho síly

Verstappen tuší, že Mercedes bude nad jeho síly

Red Bull: Ricciardo byl otrávený

Red Bullu vyšel záměr jen napůl. Verstappen získal skvělou třetí pozici na startu, zatímco Ricciardo bude začínat až v hloubi pole. Technická závada přibrzdila jeho snahu o co nejlepší čas.

Max Verstappen (3. místo) je sice mercedesům v patách, ale na své ambice se dívá realisticky: „Dnes jsme jako tým neudělali žádnou chybu. Na dráze ani mimo ni. Podařilo se nám optimalizovat nastavení vozu a přizpůsobit se podmínkám v třetí části kvalifikace. Díky tomu máme hodně dobré postavení na startu zítřejšího závodu. Klíčové bylo, že jsme na začátku třetí části přezuli přechodné pneumatiky na hladké. To nám umožnilo vyjet na trať dřív než Ferrari a zaznamenat výborný čas.

Z chování auta jsem měl daleko lepší pocit než včera. Kluci přes noc makali a také to mi pomohlo k tomu, že se mi kvalifikace vydařila. Předpokládám, že v závodě bude Mercedes rychlostně nad naše síly, ale pokud mi vyjde start, kdo ví…

 

Max Verstappen byl spokojený, že tým neudělal žádnou chybu

Daniel Ricciardo (15. místo) je rozhodně smolař. Kritický moment popsal slovy: „Hned jak jsem projel poslední šikanou a načal své rychlé kolo, cítil jsem, že něco není v pořádku. Postrádal jsem plný výkon a slyšel, že se turbo nebo co chová nějak divně. Zajel jsem do boxů a tam jsme se to pokusili napravit, ale asi to tak snadno nešlo. Potom se dalo do deště, a kdybych vyjel znovu na dráhu v době, kdy pršelo, a nedokázal zajet dobrý čas, mohlo by mě to mrzet ještě víc. Ale to nemění nic na tom, že jsem pořádně otrávený. Dělám všechno, co je v mých silách, a soustředím se nejlépe, jak to jde, a přesto z toho nic není. Doufám jen, že se to brzy obrátí v můj prospěch.